woensdag 20 april 2011

Katja Retsin stopt als VRT omroepster: niet langer exclusief bij Eén

Katja Retsin stopt als VRT omroepster: niet langer exclusief bij Eén.
Katja Retsin stopt als omroepster bij VRT. De vrouw van musicalzanger Jan Schepens gaat freelance aan de slag als presentatrice. Zo wordt ze het gezicht van het programma 'The Bachelor' bij de commerciële concurrent vtm.
"Ik heb altijd zeer graag voor Eén gewerkt, maar ik wil de sprong wagen. Ik vind het echt tijd om nieuwe horizonten op te zoeken. Ik wil graag nieuwe projecten een kans geven", motiveert Katja Retsin haar keuze.
Ten laatste op 1 augustus beëindigt Katja Retsin haar leven als omroepster. Ze sluit wel niet uit dat ze ooit nog programma's zal presenteren op de VRT.
Katja Retsin was op Eén ook één van de gezichten van 'De Rode Loper'.
Katja Retsin heeft dus beslist om freelance te gaan werken als presentatrice. Ze wil haar horizonten verruimen en de vrijheid hebben om voor verschillende projecten, programma's en zenders te presenteren. Daarom stopt ze ten laatste op 1 augustus met haar presentatiewerk als omroepster bij Eén.
Katja Retsin: 'Ik heb altijd zeer graag voor Eén gewerkt, maar ik wil de sprong wagen. Ik vind het echt tijd om nieuwe horizonten op te zoeken. Ik wil graag nieuwe projecten een kans geven. Dit betekent wel dat ik met mijn omroepwerk bij Eén stop. Maar wie weet, presenteer ik daar de komende jaren ook wel één of ander programma. Net zoals ik bij andere zenders programma's wil presenteren.'
Ondertussen is Katja Retsin al met een aantal nieuwe projecten bezig. Eén van die projecten is de presentatie van het nieuwe programma 'The Bachelor' bij vtm. Katja Retsin: 'Ik ben blij dat ik dit programma kan presenteren. Het is nieuw voor mij, zowel het genre als de zender, maar ik weet nu al dat het mij ontzettend zal liggen. Veel kan ik er nu nog niet over vertellen, want we zitten nog in de voorbereidingsfase met het programma.'

maandag 18 april 2011

Katja Retsin maakte van Vlaanderen Vakantieland weekend een daverend succes in badplaats Oostende

Katja Retsin maakte van het Vlaanderen Vakantieland weekend in badplaats Oostende een daverend succes.
Het openingsweekend van de paasvakantie was een voltreffer. Het Vlaanderen Vakantielandweekend met Katja Retsin tikte af op 12.000inschrijvingen, de Open Hoteldag telde zeker 5.000bezoekers, en het mooie weer lokte tienduizenden dagjestoeristen.
Oostende stond zaterdag en zondag helemaal in het teken van het Vlaanderen Vakantielandweekend van Katja Retsin met het Sint-Petrus- en Paulusplein als epicentrum. Onder het motto 'Oostende achter de schermen' stonden rondleidingen op het programma, kookduels met onder andere wereldkampioen barbecue Traiteur Matthias, een quiz, vuurwerk en optredens.
Het startschot werd gegeven zaterdagmiddag om 12uur met een aperitief waarbij gratis Keyte en fruitsap werd uitgeschonken in aanwezigheid van de bekende Vlaanderen Vakantielandgezichten Erika Van Tielen, Saartje Vandendriessche, Evy Gruyaert, Katja Retsin, Kobe Ilsen, Thomas Vanderveken en Ben Roelants.
Op de zeedijk had Toerisme Vlaanderen een hemelbed van negen meter breed, tien meter lang en ruim zes meter hoog geplaatst. Zondag was het hemelbed urenlang het decor voor een kussengevecht voor kinderen.
Weinig parkeerplaats

'We zijn heel tevreden over het Vlaanderen Vakantielandweekend van Katja Retsin. 12.000mensen uit het hele land hebben zich ingeschreven voor de verschillende activiteiten. Het mooie weer deed de rest en lokte nog eens tienduizenden dagjestoeristen', zegt Vincent Drouard van Toerisme Oostende.
Zaterdag was er nog wat wind, maar zondag zorgden de stralende zon en zachte temperaturen voor ideaal terrasjesweer. Er waren dan ook veel bikini's en badpakken te zien. Op de zeedijk, maar ook in de winkelstraten was het over de koppen lopen. Ook de Open Hoteldag, een initiatief van HoReCa Middenkust, Toerisme Oostende en het Economisch Huis, was een succes.
'Wijzelf en het Andromedahotel hebben zondag tussen 14 en 18uur elk 500 mensen over de vloer gehad. De veertien deelnemende hotels hebben samen zeker zo'n 5.000bezoekers ontvangen', zegt Bart Boelens, voorzitter van HoReCa Middenkust en zaakvoerder van Hotel Europe in de Kapucijnenstraat.
Het mooie weer en de vele evenementen hadden ook hun minpunt tijdens het openingsweekend van de paasvakantie. Op vele plaatsen was het door de vele werken in de binnenstad moeilijk om een parkeerplaats te vinden. De dagjestoeristen die de trein namen, hadden meer geluk.
Vlaanderen vakantieland presenteren, dat houdt voor Katja Retsin niet enkel in: leuke reisjes maken naar het buitenland. Dat betekent ook: de fans vermaken als je succesvolle tv-programma feest viert in Oostende.
Vraag het maar aan Katja Retsin en Thomas Vanderveken, die net zoals de andere presentatoren een kookduel mochten uitvechten achter het fornuis. Vlaanderen Vakantieland lokte een heel weekend lang fans naar de badstad, voor tal van activiteiten. Tom Dice leverde het spectaculaire slotoptreden.

maandag 11 april 2011

Katja Retsin ambassadeur van De Week van de jaren '80 op Radio 2

Katja Retsin ambassadeur van De Week van de jaren '80 op Radio 2.
Deze week laten ambassadeurs als Katja Retsin en ooggetuigen van de eighties die periode herleven op Radio 2. Tijdens de Week van de jaren 80 duikt de publieke familiezender met hen terug in de periode van 1980 tot 1989.
Welke personen en gebeurtenissen drukten hun stempel op die periode? En natuurlijk is de muziek van de jaren 80 de rode draad doorheen deze week. Met de vele klassiekers van toen, gekozen door de luisteraars, in de Top 80 op vrijdag 15 april.
Er was Prince, Madonna en Michael Jackson. De disco en de house kwamen in een stroomversnelling, de computers werden minder duur en het snobisme vierde hoogtij. De jaren '80 waren ook het A-Team, Dallas en Live Aid!. Net zoals de verongelukte Challenger, de kernramp in Tsjernobyl en het massaal protest tegen de kruisraketten.
PERSOONLIJKE HERINNERINGEN VAN Katja Retsin
Radio 2 gaat van maandag 11  tot en met vrijdag 15 april van 1980 naar 1989. Aan de hand van de persoonlijke herinneringen van bekende Vlamingen als Katja Retsin en van luisteraars die de grote gebeurtenissen van toen van dichtbij hebben meegemaakt. Ook muzikaal gaat het van 1980 naar
1989.
De muziek uit die periode kiest de luisteraar zelf. Het resultaat presenteren Benjamien Schollaert, Peter Verhulst en Dieter Vandepitte op vrijdag 15 april tijdens de Top 80 van de jaren 80. Een obligate afsluiter van deze week van de jaren 80.
DIT ZIJN DE AMBASSADEURS VAN DE JAREN '80
Radio 2 laat luisteraars aan het woord over wat op hen een onvergetelijke indruk heeft gemaakt. Hun getuigenissen worden uitgezonden in De madammen en Avondpost.
En wat blijft onze bekende Vlamingen bij van de eighties? Dit zijn de ambassadeurs van de jaren '80: Sven De Ridder, Katja Retsin, Nico Mattan, Eva Brems, Alex Agnew, Karen Damen, Bruno Tobback, Geert Hunaerts en Sabine Hagedoren.