dinsdag 4 oktober 2011

Katja Retsin presenteert nieuw showbizzprogramma op vtm ‘Voor de show'

Katja Retsin presenteert nieuw showbizzprogramma op vtm
Het worden opnieuw drukke (tv-)tijden voor Katja Retsin, voormalig Eén-omroepster en presentatrice van het gesneuvelde showbizzmagazine 'De Rode Loper'. De 39-jarige Retsin is door vtm gevraagd om het nieuwe showbizzprogramma in de vooravond te presenteren. Ook het gezicht van 'De Dagshow', Bram Van Deputte zal eind oktober opnieuw aan de slag gaan met alle nieuwtjes uit showbizzland.
Het nieuwe showbizzprogramma, de opvolger van 'De Dagshow' krijgt eind deze maand een vaste plek voor 'Het Nieuws' van 19.00 uur. Hiermee hoopt vtm zijn vooravond opnieuw te versterken. De zender springt zo in het gat dat 'De Rode Loper' van Katja Retsin achterliet. In de besparingsronde bij de VRT sneuvelde het dagelijkse showbizzmagazine, ondanks de goede kijkcijfers.
Naast Bram en Katja Retsin wordt er nog een derde presentator aangetrokken. Die naam was echter nog niet bekend.
Het showbizzprogramma is de opvolger van 'De dagshow', dat op het einde van het vorige tv-seizoen werd stopgezet.
De meest opvallende persoon die het programma zal presenteren, is Katja Retsin. Zij presenteerde daarvoor het showbizzmagazine 'De rode loper'.
De show wordt uitgezonden rond 18u30. Op 13 oktober zal vtm meer uitleg geven over het programma, dat nog geen naam heeft. Op die dag wordt ook de derde presentator bekendgemaakt.
Bij 'De dagshow' werd er gewerkt met een duopresentatie, maar dat zal bij het nieuwe showbizzprogramma niet het geval zijn. De drie presentatoren zullen afwisselend het programma presenteren.
Dina Tersago wordt vanaf 24oktober het gezicht van ‘Voor de show', het nieuwe showbizzprogramma van VTM dat ze in beurtrol presenteert met Katja Retsin en Bram Van Deputte. ‘Voor de show' wordt de concurrent van ‘Blokken' op Eén.
Het aftellen is begonnen voor het nieuwe media- en showbizzmagazine van VTM. Op maandag 24oktober, rond halfzeven 's avonds, moet Voor de show er staan. De opvolger van het weinig geslaagde De dagshow moet een klokvaste afspraak worden, even klokvast als Het nieuws dat erop volgt. Aan de gezichten van het nieuwe programma zal het alvast niet liggen. VTM blijft geloven in Bram Van Deputte (30) van De dagshow, die voor de presentatie van het programma een beurtrol krijgt naast twee dames om u tegen te zeggen: Dina Tersago en Katja Retsin.

Met Dina Tersago (32) brengt VTM grof geschut in stelling: zij is nog altijd een publiekslieveling dankzij het kijkcijferkanon Boer zkt vrouw. Voor Dina ligt een uitdaging klaar: de kijker kent haar bijna uitsluitend van amoureuze zoektochten – denk ook aan Wie wordt de man van Wendy? en Wie kiest Pieter?
Dina's nieuwe collega presenteert Voor de show wellicht nú al met de vingers in de neus: Katja Retsin (39) ging bij Eén jarenlang voor in het showbizzprogramma De rode loper. Katja ging een tijdje geleden weg bij Eén en werd door VTM aangetrokken om The bachelor te presenteren, een programma dat nog niet is uitgezonden.
BV's als reporters
Voor de show zal naast een presentator in beurtrol ook reporters inzetten om media- en showbizznieuws op te dienen. Die reporters zijn bekende gezichten: de voorbije weken werden onder anderen Dieter Coppens, Kris Wauters en Evi Hanssen op pad gestuurd om proefreportages te draaien.
Het nieuwe VTM-magazine wordt elke weekdag uitgezonden vóór Het nieuws, in tegenstelling tot zijn voorganger De dagshow, die na Het nieuws op het scherm kwam. Voor de show mag zijn borst nat maken: om halfzeven 's avonds hebben de Vlaamse huiskamers al een eeuwigheid een afspraak met Ben Crabbé en Blokken. Dat spelprogramma wordt dit jaar bovendien nóg beter gegangmaakt door Jeroen Meus en Dagelijkse kost.
Kijkers weghalen bij Blokken wordt bijzonder moeilijk, al heeft Voor de show wel een groot voordeel: sinds de verdwijning van De rode loper op Eén is er geen enkel programma dat op een weekdag uitsluitend aandacht besteedt aan de Vlaamse en internationale showbizz. Peter Van de Veire heeft op zaterdag wel Vrienden Van de Veire, maar in die talkshow komt de actualiteit van de voorbije week wel érg summier aan bod.
Voor de show wordt gemaakt door StudioA., het bedrijf achter de succesvolle VTM-reeks Familie. De komende weken zullen bekende Vlamingen de kijker opwarmen voor het langverwachte programma. Dat doen ze met korte filmpjes waarin ze zinspelen op de uitdrukking ‘voor de show'.
Voor de show op VTM met Katja Retsin, vanaf 24 oktober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten