woensdag 26 mei 2010

Katja Retsin: 'Een druppel op een hete plaat is wél zinvol'

Tweemaal mama zijn, een huishouden en twee winkels runnen, een lieve man bijstaan, omroepen, 'De rode loper' presenteren en nog fotoshoots en interviews afhaspelen. Katja Retsin (37) gaat bijna dood aan haar overvolle agenda. Maar ze blijft wonderbaarlijk lachen.s Morgens om tien uur is het interview met de wervelwind van de VRT in een knus Gents etablissement. Zen? 'Het werkt', lacht Katja Retsin. 'Soms wordt het me echt te veel. Ik durf nu soms mijn gsm twee uur afzetten of mails een dag lang niet beantwoorden.Maar wat gebeurt er? Mensen lynchen me bijna: Wat, heb jij je mails niet gelezen? Iedereen denkt dat ik de hele dag voor mijn laptop zit en 24 uur stand-by ben. De gsm is de duivel. Ik pas voor Facebook. Niemand begrijpt waarom maar daar ga ik écht geen tijd insteken. Maar ik wil niet klagen, de mensen zagen al genoeg.'Wat is de top drie van klaagzang in je vriendenkring?
Katja Retsin: 'Het werk staat op één. Veel vrienden moeten veel meer uren draaien dan vroeger en hebben schrik om hun job te verliezen. Iedereen jaagt zich op. Op twee staat het weer: het is te koud, te warm, het regent of het vriest. Op de derde plaats komt de relatie. Mijn lief is niet genoeg thuis! Hij is te veel thuis! Het botert niet meer! Hij let niet op de kinderen!'Wat is momenteel je grootste passie?
Katja Retsin: 'Mijn gezin komt sowieso op de eerste plaats, maar televisie krijgt de zilveren medaille. Ik maak enorm graag programma's: een concept bedenken, formatteren, uitvoeren en hopen dat er veel mensen kijken. De promotie, de interviews en de sexy fotoshoots neem ik erbij, maar ik spring geen gat in de lucht als ik een interview moet geven.Ik vind mezelf niet zo bijster interessant, en dus is het raar om als een soort insect onder een vergrootglas bekeken te worden. Maar ik begrijp dat mensen nieuwsgierig zijn: ik ben het zelf ook. Als ik een weekblad zie met een spraakmakende titel, koop ik dat boekje ook.'Goedele weer vrijgezel! Lotti draagt pruikje! Wil je dat lezen?
Katja Retsin: 'Ja, natuurlijk. Ik wil weten hoe de vork aan de steel zit. Da's de aard van dit beestje.'Denk eens niet aan de 40 miljoen euro die de VRT moet besparen. Welk programma moet er dringend op de buis?
Katja Retsin: 'Ik ben gek op Friday night with Jonathan Ross op BBC One. Ross krijgt werkelijk iedereen over de vloer: Eva Mendes, Denzel Washington, Quentin Tarantino, Bono, Sandra Bullock, Dustin Hoffman, you name it. En hij is echt grappig, Zoiets wil ik wel doen, maar de fucking crisis zal het tegenhouden.' (lacht)Het is moeilijk om zulke namen naar hier te halen. Waarom pak je niet uit met Katja goes Hollywood?
'Meteen! De televisiebazen mogen me gerust naar het buitenland sturen om acteurs te portretteren. Toen ik voor TMF werkte, heb ik veel muzikale sterren voor mijn microfoon gehad. Jammer dat we nooit George Michael konden strikken. Die heeft een paar juweeltjes van albums gemaakt, maar glijdt nu blijkbaar stilletjes weg in een vicieuze cirkel van eenzaamheid, domme keuzes en gekke ingevingen. Zo spijtig.'George Michael komt alleen in het nieuws met drugs, dronken rijden en seks in openbare toiletten. Wat is er volgens jouw vrouwelijke intuïtie met hem aan de hand?
Katja Retsin: 'Goh, volgens mij is hij typisch een man die ouder wordt en daar problemen mee heeft. (lacht) Hij heeft verpletterende roem meegemaakt en kan er blijkbaar niet mee om. Wat doet een vermogen van 100 miljoen pond met een mens van 46? Wil hij nog eens bevestigen? Heeft hij faalangst? Niemand weet het. Ik heb gehoord dat hij in februari weer eens optreedt in Australië. Als het even kan, vlieg ik naar Sydney en dan overtuig ik hem wel om door te gaan.' (lacht)

1 opmerking: