maandag 2 juli 2012

Katja Retsin in zomerse bikini special van Nina samen met Hanne Troonbeeckx en Phaedra Hoste


Katja Retsin in zomerse bikini special van Nina samen met Hanne Troonbeeckx en Phaedra Hoste.


Voor de bikini special van het blad Nina, een tijdschrift voor mode, lifestyle, relaties & trends, mochten de bekende Vlaamse vrouwen Hanne Troonbeeckx, Katja Retsin en Phaedra Hoste op reis, niet om te luieren, maar voor een mooie fotoshoot.

De Belgische media madammen Hanne Troonbeeckx, Katja Retsin en Phaedra Hoste lieten zich in de zon, zwembad en zee in bikini en badpak fotograferen voor de zomer editie van Nina.

Via Twitter en facebook liet Hanne Troonbeeckx weten dat ze erg van de bikini special fotoshoot had genoten: 'Bedankt voor de leuke vakantie Nina. U mag mij nog eens bellen!'

Katja Martha Alberte Maria Retsin (Gent, 22 maart 1972) is een Vlaamse presentatrice en omroepster bij radio en televisie. Verder schrijft zij boeken en columns. Zij woont in Sint-Denijs-Westrem.

Katja Retsin studeerde voor vertaler-tolk Engels-Spaans aan de VLEKHO in Brussel. Daarna volgde zij in Gent nog een opleiding Media en Communicatie, waardoor ze voor radio en televisie ging werken.

Katja Retsin poseerde voor de cover van de bekende en beruchte P-Magazine badpakkenspecial in bikini.

Eerst was zij twee jaar productieassistente bij productiehuis IDTV, waarna ze haar kans waagde als vj bij muziekzender TMF. Na vier jaar stapte ze over naar de VRT, waar ze als omroepster en presentatrice aan de slag ging. In april 2008 zei Katja Retsin de omroepstoel vaarwel om zich meer te gaan concentreren op haar presenteerwerk. In 2009 ging Retsin terug omroepen. Na het overlijden van Yasmine en het vertrek van Sandrine Van Handenhoven was er dringend behoefte aan een nieuwe omroepster. Aangezien er geen nieuwe programma's voor haar klaarlagen, enkel de presentatie van De Rode Loper, kon ze terug omroepen.

Naast presentatrice is Retsin ook actief als schrijfster van kinderboeken. Haar eerste boek heette Snot en het huisje van papier en werd geïllustreerd door haar schoonbroer Koen Schepens.

Katja Retsin opende op 8 september 2007 samen met haar schoonzus Barbara een women-only-kledingwinkel in het Gentse Sint-Denijs-Westrem, Close-up genaamd. Op 26 augustus 2009 openden ze samen hun tweede winkel in Izegem. In augustus 2011 werd een derde zaak geopend in Maldegem. In 2012 komt er een winkel in Puurs.

Katja Retsin is getrouwd met de Vlaamse acteur Jan Schepens, met wie zij twee dochters heeft. In 2011 besloot Retsin niet langer exclusief te werken voor Eén. Haar laatste dag als omroepster was 26 juli 2011. Ze zal nu op verschillende zenders te zien zijn. In het najaar presenteert ze The Bachelor op vtm. Vanaf 24 oktober 2011 is ze voor vtm één van de gezichten van een nieuw showbizzprogramma, Voor de Show.

Katja Retsin op Televisie

    Het Swingpaleis

    De Nationale Test

    Vliegende Start

    1 jaar gratis

    Vlaanderen Vakantieland

    Steracteur Sterartiest

    F.C. De Kampioenen

    De Rode Loper

    De Bachelor

    Voor de Show

Katja Retsin op Radio

    Ultratop 50 (Radio Donna)

    Donnadeluxe (Radio Donna)

Bibliografie

    La Katja, verzameling columns

    Snot en het huisje van papier

De Eén-omroepsters hebben afscheid genomen van hun collega Katja Retsin in het liedjesprogramma "Zo is er maar één".

Andrea Croonenberghs, Geena Lisa, Sabine Hagedoren, Eva Daeleman, Saartje Vandendriessche, Evy Gruyaert en Yasmine zongen een aangepaste versie van "Layla" van De Kreuners.

Katja Retsin vertelde aan Yasmine dat ze het omroepen wel zal missen en dat ze haar collega's met kritische blik zal volgen.

Katja Retsin zegt de omroepstoel vaarwel, maar zal wel nog te zien zijn op Eén als presentatrice van "De rode loper". Ze gaat ook een boek schrijven over mode en styling.

Als omroepster werd ze vervangen door Sandrine Van Handenhoven en Eva Daeleman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten