woensdag 16 januari 2013

Zwangere Katja Retsin tegen Jan Schepens in De Klas van Frieda


Zwangere Katja Retsin tegen Jan Schepens in De Klas van Frieda
Ook op zaterdag 12 januari 2013 nemen enkele sympathieke duo's het tegen elkaar op in De Klas van Frieda .

Vandaag bestaat de kans dat de Gouden Frieda de nieuwe knuffel wordt ten huize Penxten of Schepens. Zwangere dames Katja Retsin en Elke Vanelderen dagen hun partners - en papa’s in spe - Jan Schepens en Regi uit. Juf Frieda houdt alvast de verlostang in de aanslag. Sabine Hagedoren komt de leerlingen alles bijbrengen over diepzeeduiken. Als tiener dook Sabine naar ongekende dieptes en was geen water haar te diep.

Frieda Van Wijck: ‘Ik vind Wim Helsen een echte seksbom'

Ze sprong twee keer uit een vliegtuig, is jaloers op de wimpers van Louis Talpe en heeft nog judo beoefend. Als u dacht dat Frieda Van Wijck (62) u niet meer kon verrassen, moet u naar De klas van Frieda kijken.

In het vierde seizoen van De klas van Frieda ontvangt de juf naast een pak bekende duo's ook een rits bekende gastdocenten. Die docenten zijn de rode draad door ons gesprek met Frieda.

Astrid Bryan weet alles over Disney: hoe staat jij tegenover het fenomeen Astrid?

‘Ik weet wat het fenomeen is. Ze managet haar zaakjes goed. Of ik de hype snap? Astrid is een gewoon mens dat het gemaakt heeft in Hollywood. Ze belichaamt de Amerikaanse droom.'

Louis ‘Mega Toby' Talpe is gastdocent paardrijden: word jij ook zo wild van hem?

‘Toen ik naast Louis zat, viel me op dat hij ontzettend lange wimpers heeft. Ik vind dat onrechtvaardig; veel vrouwen hebben dat niet. Louis is een mooie man, maar ik heb hem maar even gezien. Ik zag onlangs Wim Helsen in die film Dirty mind . In het dagelijkse leven ziet hij er maar gewoon uit, in die film is het potverdikke een echte seksbom.'

Siska Schoeters komt over bobsleeën praten: wat is het gevaarlijkste dat jij al deed?

‘Ik ben in de jaren zeventig twee keer uit een vliegtuig gesprongen. Ik vond dat ik een hobby moest hebben. Ik heb in Schaffen een opleiding gevolgd, maar op het moment van de waarheid was ik stijf van de schrik. Op de ready moet je knikken en springen, maar ik denk dat ze mij uit het vliegtuig geduwd hebben. De helft van de sprong was ik quasi bewusteloos. Na mijn eerste landing dacht ik: nu moet ik een tweede keer springen, anders durf ik nooit meer. Voor die tweede sprong was ik al groen toen ik het vliegtuig zag aankomen. Toen heb ik beslist maar te gaan breien.' (lacht)

Met seksuologe Goedele Liekens gaat het over doe-het-zelverij: gaat het over dát soort doe-het-zelverij?

‘Nee, het gaat echt over dingen zelf doen met gereedschap. Boren doe ik niet graag, maar met een elektrische schroevendraaier kan ik werken. Ik ben heel goed in behangen en verven. Een vriendin van me volgt een klusopleiding, zij kan badkamers kitten. We hebben een deal gesloten: als zij mijn badkamer doet, maak ik voor haar een rok op maat. Het enige moment waarop ik thuis in blinde paniek uitbreek, is als mijn draadloos internet niet meer werkt of mijn computer gekke boodschappen produceert. Dan moet ik Jef van Compudoc bellen. Waar is de tijd van de typemachines en de linten? Ik heb nog een Adler staan waar je naar hartenlust op kon hameren.'

Sabine Hagedoren is gastdocent diepzeeduiken. Is dat iets voor jou?

‘Ik ben na een reis door Egypte eens in de badplaats Hurghada beland. Daar wemelde het van de diepzeeduikers. Speciaal volkje. Ik zou er een claustrofobie van krijgen. Strandvakanties? Ik wil wel eens naar het strand, maar mijn man sleept me altijd mee naar andere dingen. Hoe ouder je wordt, hoe meer een strand gaat vervelen.'

An Lemmens komt ons alles vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Heb jij piercings of tattoos?

‘Mijn lichaam is nog intact. Ik heb zelfs geen gaatjes in de oren. Dat was gebruikelijk met de communie: je eerste gouden oorbelletjes. Ik wou dat niet, mijn ouders hebben niet aangedrongen. Tattoos? Ik heb geen behoefte aan naalden in mijn lichaam, ik vind mijn lichaam oké zonder tekeningen.'

Onderwijsminister Pascal Smet is blijkbaar wild van Brazilië. Heb jij nog lesgegeven?

‘Twee dagen. Ik had een aggregaat gevolgd om mijn opties na mijn studies te vergroten. Zo ging dat in tijden van oliecrisis; ik heb een jaar naar werk gezocht. In die twee dagen als lerares heb ik lesgegeven over Afrikaanse bevrijdingsbewegingen als MPLA en Frelimo. Aan een technische school was daar weinig interesse voor, daar moet ik geen tekening bij maken.' (lacht)

Kamagurka komt lesgeven over judo. Ooit gedaan?

‘In mijn studententijd, samen met mijn zus. Ik heb vooral leren vallen. Ik zou niet weten wat ik moet doen als ik in een donker steegje belaagd word. Eens gillen, denk ik.'

De laatste gastdocent is de Nederlandse rapper Kraantje Pappie. Ben je nog een beetje mee met de jeugd?

‘Ik had geen flauw idee van wie Kraantje Pappie was, maar ik ben altijd bereid om bij te leren. Ik heb geen kinderen, dan is het natuurlijk moeilijker om ‘bij' te zijn. Ik ben altijd verbaasd als ik mensen vandaag de dag zie dansen. Een beetje springen met één vinger in de lucht, toch raar.' (lacht)

Afscheid van Katja's boezem in ‘Voor de show'

Katja Retsin en Bram Vande Putte hebben gisteravond afscheid genomen van Voor de show , het media- en showbizzprogramma op VTM dat na veertien maanden is stopgezet. De laatste aflevering was voor het grootste deel een jaaroverzicht met de hoogtepunten van het voorbije jaar.

Katja en Bram waren duidelijk niet in rouwstemming: toen het over de mensen ging die in 2012 een prijs hadden gewonnen, zei de zwangere Katja dat ze toch op de prijs van de presentatrice ‘met de snelst groeiende boezem' had gehoopt. Daarop vond Bram dat ze recht had op ‘De gouden cup' voor de grootste cupmaat.

Aan het eind bedankte Katja hun topteam en wist ze te melden dat er een stevig feestje was gepland. Waarop ze vanachter haar bureau afsloot met een dansje van de wereldhit Gangnam style .

Volgende week krijgt u herhalingen van Eerste hulp bij linkerhanden met Tess Goossens in de plaats, in het voorjaar pakt VTM uit met iets nieuws. Mogelijk wordt dat een spelprogramma met Sven Ornelis.

"Ik kan bijna in mijn bh's logeren"

Katja Retsin is momenteel in verwachting van haar derde kindje. Dat levert naast zwangerschapsdementie ook een ander lichaam op.

Katja Retsin en haar echtgenoot Jan Schepens hebben al twee dochters en mogen binnen enkele maanden hun derde spruit verwelkomen. De presentatrice heeft last van zwangerschapsdementie. Ze ondervindt ook een ander 'nadeel'. Nu beginnen vooral haar borsten te groeien. "Ik heb het heel moeilijk met mijn eigen lichaam omdat het zo uit proportie is, maar Jan vindt het mooi. Misschien heeft het iets met mijn borsten te maken. Dolly Parton is er niets tegen. Ik kan bijna in mijn bh's logeren", vertelt Retsin in Story.

Presentatrice Katja Retsin (30) is 5 maanden zwanger van haar derde baby met zanger Jan Schepens (32). Als alles goed gaat hebben Manou (6) en Milla (3) er binnen een viertal maanden een nieuw broertje of zusje bij. Ondanks haar ervaring gaat de zwangerschap niet over rozen.


Zo had Retsin de eerste maanden van haar zwangerschap veel last van ochtendmisselijkheid: "Ik vind het superleuk om zwanger te zijn, maar als je meer dan drie maanden aan één stuk door misselijk bent, is het best zwaar. Zeker als je al twee kinderen hebt rondlopen." Inmiddels gaat het wel wat beter met Katja, maar toch zijn alle problemen nog niet van de baan.

Retsin heeft sinds haar zwangerschap last van verstrooidheid. Zelf noemt ze het 'zwangerschapsdementie'. "Ik reed een tijdje geleden een afrit van de autosnelweg op. Tegenliggers moesten stoppen, zodat ik kon draaien. Ik was duidelijk verstrooid. Als ik nu ga tanken, denk ik ook tien keer na. Want bij mijn vorige zwangerschap tankte ik benzine in plaats van diesel", aldus de presentatrice in een interview met Q-music.

"Ik ben trouwens altijd al een braaf meiske geweest", lacht Katja. "Maar wat kattenkwaad nu en dan moet toch kunnen. Het mag niet de spuigaten uitlopen, dat niet, maar stel dat onze dochters altijd braaf zouden zijn... Ook saai, tòch?"

Katja heeft ongewild een vervroegd zwangerschapsverlof gekregen toen 'Voor de show' werd stopgezet. Het VTM-showbizzprogramma werd na 14 maanden afgevoerd. Tijdens de laatste aflevering was de presentatrice allesbehalve droevig, maar grapte ze wat over haar toestand. Zo zei ze het spijtig te vinden dat ze geen Gouden cup gewonnen had, een award voor 'snelst groeiende boezem'.

De boezem van Katja Retsin, die is op korte tijd enkele cupmaten gegroeid. Zijzelf vindt dat niet zo leuk, maar haar man Jan die heeft er een andere kijk op.

Katja Retsin is voor de derde keer zwanger en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Eerst was ze zo mottig als een krab, daarna werd ze er zowaar een beetje dement van.

Nu beginnen vooral haar borsten te groeien. “Ik heb het heel moeilijk met mijn eigen lichaam omdat het zo uit proportie is”, zo legt Katja Retsin uit in Story. “Maar Jan vindt het mooi. Misschien heeft het iets met mijn borsten te maken: Dolly Parton is er niks tegen. Ik kan bijna in mijn beha’s logeren!

Dolly Parton, da’s de zangeres die ervoor zorgde dat Silicone Valley niet enkel een plaats in San Francisco was maar ook een creatie van de borstendokter. Bij de vragen van Sabine Hagedoren als vakleraar in De Klas van Frieda over diepzeeduiken had Katja Retsin de grootste pret, zeker toen ze nog een ballon mocht opblazen op een snorkel.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten