vrijdag 10 juni 2011

Katja Retsin nam deze week afscheid van 'De Rode Loper' en MNM


Katja Retsin nam dinsdagavond afscheid van 'De Rode Loper'

Geen 'Rode Loper' meer voor Katja Retsin. Het programma, dat er eind juni definitief mee ophoudt, doet het vanaf nu alleen nog met Evy Gruyaert. Katja Retsin mocht dinsdagavond afscheid nemen met een terugblik op het 'Harry Potter'-fenomeen en een korte vooruitblik op de nieuwste - en tevens - laatste film over de leerlingtovenaar.

Katja Retsin blijft zoals bekend niet langer exclusief werken voor de VRT. Ze stopt binnenkort dan ook met omroepen en wordt vervangen door Peter Van De Veire-sidekick Eva Daeleman. Mevrouw Jan Schepens heeft al een eerste opdracht binnen op een andere zender. Ze neemt de honneurs waar tijdens 'The Bachelor', dat dit najaar op vtm te zien is.

Op dinsdag 7 juni was het de allerlaatste keer dat Katja Retsin de Rode Loper presenteerde. De Eén-medewerkster die op regelmatige basis de MNM-studio’s bezocht tijdens 'De Avondshow' voor een update van het showbizznieuws, nam ook afscheid van haar radiocollega’s.

Onlangs raakte bekend dat de VRT zijn Rode Loper binnenkort voorgoed zal oprollen. Niet veel later kwam het bericht dat Katja Retsin freelance ging werken en dat we haar in het najaar te zien krijgen op vtm in een gloednieuw programma.

Niet alleen op Eén, maar ook in een beurtrol met Evy Gruyaert, hield ze de MNM-luisteraar op de hoogte van heel wat showbizznieuws. Katja Retsin kwam voor de laatste keer naar de radiostudio één dag voor ze met vakantie ging naar Thailand.

Het werd al snel duidelijk dat Katja Retsin niet zomaar de deuren achter zich zou dichttrekken. Na het showbizznieuws stond de studio van MNM vol radiocollega’s, sommigen kende ze nog uit haar Donna-periode toen ze er als presentatrice werkte. Dave Peters, die nu geniet van een zomervakantie, nam telefonisch afscheid van Katja.

Ook Ward Verrijcken, die elke woensdag het filmnieuws presenteert bij MNM, had grote woorden over voor de presentatrice. Hij vertelde dat Katja Retsin en Evy fantastisch gepresteerd hebben afgelopen jaren en dat het een zware opgave was om Martine Prenen en Yasmine te vervangen bij de Rode Loper. Daarna volgden een hartverwarmend applaus en traantjes bij Katja Retsin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten