zondag 29 mei 2011

Katja Retsin schittert in fotoroman 'Het mysterie Van Eyck'

Eén omroepster Katja Retsin schittert in fotoroman 'Het mysterie Van Eyck'.
Katja Retsin, Jan Schepens en de Gentse burgemeester Daniel Termont schitteren in fotoroman, die je niet enkel bij Story kan kopen als extraatje, maar ook te zien is op iPhone én iPad. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een fotoroman op deze manier wordt gepubliceerd.
Projectcoördinator en verantwoordelijk uitgever van Story, Thomas Siffer: "Een film maken bleek te duur. Daarom een fotoroman met Katja Retsin. En wat blijkt, het was veel leuker om te maken. En je kunt hem lezen op de trein, wat met een film lastig is."
In Het mysterie Van Eyck - een project van Sanoma Magazines Belgium in samenwerking met productiehuis Happy Few - kruipen Jan Schepens en Katja Retsin in de huid van een kunstprofessor en een spitsvondige politieagente. Burgemeester Daniel Termont speelt zijn aanstekelijke zelf.
Het Mysterie Van Eyck verschijnt tegelijkertijd met het boek ook op iPad en iPhone. Het verhaal heeft hiervoor een heel eigen vormgeving gekregen, met andere lettergroottes en een zwarte achtergrond. Die aanpassing maakt de leesbaarheid op iPhone optimaal en doet de foto's van Katja Retsin mooi tot hun recht komen.
De app is heel eenvoudig in gebruik. Als lezer beslis je zelf of je het verhaal pagina-per-pagina of foto-per-foto ontdekt. Je kan door de strip met Katja Retsin bladeren of je laat de fotoroman automatisch afspelen (snelheid is instelbaar). De iPad versie bevat onderaan ook een handig pagina-overzicht.
De fotoroman-app 'Het Mysterie Van Eyck' met Katja Retsin kost €0,79 en is vanaf nu verkrijgbaar in de App Store .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten