woensdag 27 oktober 2010

Katja Retsin maakt punten Eurovisie Songfestival 2010 bekendKatja Retsin en Yolanthe Cabau maken punten Eurosong bekend.

Op het einde van de finale van het Eurovisie Songfestival 2010 op zaterdag 29 mei maakt Katja Retsin de resultaten van de Belgische vakjury en televoting bekend. Voor Nederland worden de punten bekend gemaakt door Yolanthe Cabau van Kasbergen, de presentatrice van het Nationaal Songfestival 2010.

De volgorde waarin de 39 landen de resultaten van hun vakjury en televoting bekend maken: 01. Roemenië, 02. Ierland, 03. Duitsland, 04. Servië, 05. Albanië, 06. Turkije, 07. Kroatië, 08. Polen, 09. Bosnië & Herzegovina, 10. Finland, 11. Slovenië, 12. Estland, 13. Rusland, 14. Portugal, 15. Azerbeidzjan, 16. Griekenland, 17. IJsland, 18. Denemarken, 19. Frankrijk, 20. Spanje, 21. Slovakije, 22. Bulgarije, 23. Oekraïne, 24. Letland, 25. Malta, 26. Noorwegen, 27. Cyprus, 28. Litouwen, 29. Wit-Rusland, 30. Zwitserland, 31. België, 32. Verenigd Koninkrijk, 33. Nederland, 34. Israël, 35. Macedonië, 36. Moldavië, 37. Georgië, 38. Zweden, 39. Armenië.

De 'Big Four' (Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) is rechtstreeks geplaatst voor de finale op 29 mei, net als gastland Noorwegen. De andere 34 landen komen aan de start van één van de twee halve finales met telkens 17 deelnemers op dinsdag 25 en donderdag 27 mei.

In elke halve finale kunnen 10 landen zich kwalificeren voor de finale, waardoor het totaal aantal finalisten op 25 komt te liggen. Een mix van 50% vakjury's en 50% televoting bepaalt de uitslag van de halve finales en de finale.

De Rode Loper blikt vooruit op 55e songfestival met Katja Retsin.

Op 25, 27 en 29 mei nestelt heel Europa zich voor de televisie voor de 55ste editie van het Eurovisiesongfestival. De rode loper blikt voor elke uitzending vooruit met een speciale extra aflevering.

DE EERSTE HALVE FINALE: Dinsdag 25 mei

Vlak voor Tom Dice zijn kans waagt in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival toont De rode loper in een extra aflevering met Katja Retsin hoe de jonge zanger uit Eeklo zich daarop heeft voorbereid.

Hij wilde geen detail over het hoofd zien en liep voor zijn afreis naar Oslo nog langs bij de gitaarbouwer, de stemcoach en de kleermaker. In Oslo zelf trekt Tom grote ogen bij het hele Songfestivalcircus én bij het vrouwelijk schoon uit het Hoge Noorden. Maar als er moet gezongen worden, is hij gelukkig helemaal geconcentreerd op Me and my guitar.

DE TWEEDE HALVE FINALE: Donderdag 27 mei

Voor de tweede halve finale van de liedjeswedstrijd van start gaat, neemt De rode loper met Katja Retsin enkele markante kandidaten uit die halve finale onder de loep. Een van hen is de Ierse Niamh Kavanagh, die het Songfestival in 1993 won met In your eyes en nu met It’s for you een gooi doet naar het record van haar landgenoot Johnny Logan.

En dan is er nog de Nederlandse Sieneke, die haar land verdeelde met het Vader Abrahamnummer Sha-la-lie, maar misschien wel voor de verrassing kan zorgen. De rode loper volgt hun laatste repetitie en polst bij bookmakers en de internationale pers naar hun kansen.

DE FINALE: Zaterdag 29 mei

Op de avond van de grote finale van het Eurovisiesongfestival blikken vier ervaringsdeskundigen in De rode loper terug op de halve finales.Ze wikken en wegen de kansen van alle finalisten. De juryleden met dienst zijn Bart Peeters, Showbizz Bart, Els De Schepper en Anja Daems. Uiteraard volgt De rode loper de laatste repetities in Oslo op de voet.

Katja Retsin, die de speciale uitzending presenteert, zal trouwens ook de punten van de Belgen voorlezen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival.
HET EUROVISIESONGFESTIVAL OP KETNET

Om kinderen de kans te geven om het Eurovisiesongfestival te bekijken, zal Ketnet de finale van de liedjeswedstrijd heruitzenden op woensdag 2 juni om 14.00 u.

Klein draaiorgel voor straatpromotie
Het AD pakt uit met het nieuws dat Sieneke zal aantreden met een nep-pierement in Oslo. De glazen showbrug in de Telenor Arena kan een origineel exemplaar, dat meer dan een ton weegt, niet dragen. Daarom werd geopteerd voor een levensgroot nagebouwd front van een orgel.

Het betekent meteen ook dat Sieneke moet afzien van haar plan om in Oslo de straten af te schuimen met het draaiorgel. Of toch niet helemaal. Voor de straat-promotie wordt geopteerd voor een klein orgel dat ze zelf moet aanzwengen. Het kleinood wordt ter beschikking gesteld door het Museum van Speelklok tot Pierement van Utrecht.

Yolanthe Cabau van Kasbergen kondigt Nederlandse punten aan, Katja Retsin die van Vlaanderen.

In de marge werd tevens bekend wie de spokesperson van de Nederlandse jury wordt op 29 mei. Die eer is andermaal weggelegd voor Yolanthe Cabau van Kasbergen, de presentatrice van het Nationaal Songfestival en tevens meest sexy vrouw van Nederland. Zij zal tijdens de finale van het Songfestival dus de punten van de Nederlandse televoters wereldkundig mogen maken.

Pro memorie: vorig weekend werd bekend dat de Vlaamse punten zullen worden aangekondigd door Katja Retsin. De Lage Landen pakken dus uit met hun mooie sexy brunettes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten