zaterdag 12 februari 2011

Katja Retsin stopt eind juni met 'De Rode Loper'


Katja Retsin stopt eind juni met 'De Rode Loper'

In het najaar start Eeìn met een vernieuwde programmering die de focus nog sterker legt op Vlaamse programma's in primetime. Om dat schema te realiseren, stopt het eerste VRT-net eind juni met het dagelijkse showbizzmagazine 'De Rode Loper' van Katja Retsin en Evy Gruyaert.De redactieleden en waarschijnlijk ook Katja Retsin van het programma werken de komende maanden actief mee aan nieuwe programma's die vanaf het najaar en in 2012 op Eeìn te zien zullen zijn.

Een herbekijkt dezer dagen, in overleg met de VRT-directie, het programmaschema vanaf het najaar van 2011. Het netmanagement wil ook binnen de nieuwe financiële context van de VRT blijven inzetten op een gevarieerd, kwalitatief, onderscheidend en Vlaams programmaschema met vaste afspraken voor het brede publiek.

Om verschillende nieuwe primetime-programma’s voor dat schema te realiseren, worden binnen de VRT mensen en middelen vrijgemaakt. Daarom stopt het dagelijkse showbizzprogramma 'De Rode Loper' van Katja Retsin en Evy Gruyaert eind juni. De redactieleden zullen worden ingezet om aan de nieuwe programma’s mee te werken.

Het netmanagement heeft ook beslist om vanaf het najaar een nieuw, wekelijks programmaslot in primetime te creëren over populaire cultuur. Een wil ervoor zorgen dat dat thema, dat een groot en geïnteresseerd publiek boeit, ook in de toekomst voldoende aan bod blijft komen, op momenten dat het grootst mogelijke publiek kan worden bereikt.Samen met het nieuwe programma komt er een extra vraag aan programmamakers om items rond muziek, film, media en evenementen nog sterker aan bod te laten komen in de verschillende praat- en actualiteitsprogramma’s, misschien iets voorKatja Retsin.

Jean Philip De Tender, netmanager van Een, over de plannen voor het najaar: 'We herbekijken bij Een op dit moment wat voor programma’s we op welk moment van de dag willen gaan maken. Vlaams, kwalitatief, onderscheidend en voor iedereen blijven daarbij belangrijke kernwoorden, net als de extra focus op primetime.'

'Uiteraard is het jammer dat 'De Rode Loper' van Katja Retsin verdwijnt. Ik ben er echter van overtuigd dat zowel de keuze voor het investeren in meerdere nieuwe Vlaamse programma’s in
primetime, als ons herbevestigd engagement wat populaire cultuur op Een betreft, de
juiste is.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten