woensdag 21 maart 2012

Katja Retsin binnenkort met vernieuwde 'Voor de Show', Dina Tersago stopt!


Katja Retsin binnenkort met vernieuwde 'Voor de Show', Dina Tersago stopt!

Vanaf volgende week waait er een frisse wind door vtm's zorgenkindje 'Voor de Show' met presentatrice Katja Retsin. Maar dat zal zonder Dina Tersago zijn. De presentatrice tekende dan wel een nieuw exclusiviteitscontract met vtm, maar ze zal zich vooral concentreren op realityprogramma's zoals 'Boer zkt Vrouw'.

Exit Dina Tersago bij 'Voor de Show'. En dat is niet het enige wat verandert. Wanneer het veelgeplaagde showbizzmagazine volgende week een doorstart maakt met Katja Retsin, zal het live gaan én zich vooral focussen op het nieuws uit de showbizz.

Dat is ondermeer het gevolg van de verhuis van het programma van productiehuis Studio A naar de nieuwsdienst in Vilvoorde. Actualiteit, korte en krachtige items en reportage mét een hoge dosis glamour. Met die aanpassingen hoopt vtm meer kijkers naar 'Voor de Show' te trekken.

De slechte resultaten van 'Voor de Show', regelmatig minder dan 200.000 kijkers, deden ook 'Het Nieuws' geen goed. Op Eén konden 'Blokken' en 'Het Journaal' daarvan profiteren. Door de herprofilering van 'Voor de Show' met Katja Retsin wil vtm weer meer kijkers naar hun belangrijkste nieuwsuitzending van de dag halen, die zwaar leed onder het ondermaatse scoren van het showbizzmagazine.

Volgens vtm zal de kijker van 'Voor de Show' niet meteen een revolutie voelen, maar gaat het eerder om een evolutie. Vtm wil een sterk showbizzmagazine brengen voor een breed publiek. Althans tot het einde van dit lopende tv-seizoen. Want of er vanaf september een nieuw seizoen start, is nog lang niet zeker.

Dina Tersago (33) zal het showbizzmagazine Voor de show binnenkort niet meer presenteren. Voor de show krijgt een nieuwe impuls omdat het te weinig kijkers haalt. Het wordt ondergebracht bij de nieuwsdienst van VTM om korter op de bal te spelen. Vanaf maandag 2april wordt het programma ook live uitgezonden en krijgt het een nieuw decor en een nieuwe begingeneriek. Bram Vande Putte en Katja Retsin blijven presenteren, Dina Tersago concentreert zich op programma's als Boer zkt vrouw en Wie trouwt mijn zoon?.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten